Toneelvereniging “Ongerein” Linne, een korte terugblik op “Pikante bankzake”

Met vijf prima verlopen uitvoeringen van de Engelse klucht “Pikante bankzake” in de Harmoniezaal te Linne met een record aantal toeschouwers, kunnen we op een geslaagd toneelseizoen terugkijken. De reactie van het publiek was positief, er is veel en ouderwets gelachen om de zeven deuren en de hectiek. Wij bedanken het trouwe publiek uit Linne, de regio en veel zusterverenigingen voor hun bezoek aan onze voorstellingen. Uiteraard ook nog onze dank aan alle sponsoren en overige personen, die deze uitvoeringen mogelijk hebben gemaakt. Wij hebben genoten van jullie applaus.
Het stuk is door “Ongerein” bewerkt en het speelt zich af op een appartement boven de plaatselijke bank. Het is een blijspel in twee bedrijven, dus avondvullend voor een gezellige toneelavond in het dialect. De regie is voor het 3e jaar in handen van Cor Bastiaans uit Buchten die het stuk samen met ons op de planken brengt. Vanaf september 2007 is er wekelijks gerepeteerd.

Auteur: Anthony Marriott & Alistair Foot
Origineel: Geen seks in Sussex ( No Sex Please, We’re Britsh)

Korte inhoud:
Peter en Francien Houben, pas getrouwd, jong, aantrekkelijk, waarvan de eerste filiaalhouder is bij een bank met een leuk appartement erboven, zouden redelijkerwijs kunnen verwachten dat hun leven samen kalm, vredig en gelukkig van start zal gaan. Door een jammerlijke vergissing van Francien worden zij overspoeld door pikant materiaal van de Scandinavian Import Company. Hooggeplaatste bankmedewerkers, de chique en snobistische moeder van Peter en vooral de preutse, respectabele Boudewijn, kassier van de bank van Peter, raken allen onontwarbaar verstrikt in de hevige gebeurtenissen die volgen, op de spits gedreven door de komst van twee ontstellend mooie meisjes van hetzelfde bedrijf, die hun bijzondere diensten komen aanbieden.